BAHAGIAN KESIHATAN
Objektif
Mewujudkan keadaan dan persekitaran premis makanan yang bersih serta selesa
Melindungi dan memastikan pengguna memperoleh makanan yang bersih, selamat, bermutu, berkualiti dan dilabelkan
Untuk melindungi pengguna daripada bahaya dari sudut kesihatan dan penipuan dalam penyediaan, penjualan dan penggunana makanan
Meningkatkan kualiti makanan yang dihasilkan, diproses, disimpan dan dikendalikan dengan cara yang bersih dan sempurna

Fungsi Utama
Menjalankan Pemeriksaan Proses Pengendalian Makanan
Menyelaras Mesyuarat Jawatankuasa Kesihatan
Melaksanakan Pemantauan Kebersihan Tandas Awam
Menyelia Unit Kawalan Bawaan Vektor
Melaksanakan Pemantauan Kebersihan Pasar Am dan Pasar Ikan
Menjalankan Pemeriksaan Sanitasi Premis Makanan dan Premis Penyediaan Makanan
Menghadiri Aduan Awam
Mengurus Kerja-Kerja Kecemasan
Menyelia Rumah Sembelih
Melaksanakan Pemeriksaan Permohonan Lesen Niaga:-
·         Kedai Kopi/Restoran/Kilang Makanan;
·         Hiburan (Billiard, Pusat Hiburan);
·         Sales of Petroluem;
·         Tamu;
·         Kantin;
·         Kilang/Bengkel;
·         Salon Rambut/Kedai Gunting Rambut;
·         Dobi (Laundry);
·         Lodging/Hotel;
·         Scrap Iron;
·         Kilang Padi;
·         Ladang Ternakan/Sayur;
·         Kedai Runcit/Kedai Kampung; dan
·         Perniagaan Lain
Menguatkuasa Undang-Undang Kecil Majlis yang berkenaan
Menjalankan Pemeriksaan keadaan Penjaja Bergerak

Pilihan Bahasa

Carian

PENGERUSI MAJLIS

ENCIK FRANCIS CHONG

PEGAWAI EKSEKUTIF MDPG

ENCIK ROBERT MALANGKIG

Jumlah Pelawat

» 1 Pelawat Semasa
» 43 Pelawat Hari Ini
» 143 Pelawat Kelmarin
» 329 Pelawat Minggu Ini
» 4065 Pelawat Bulan Ini
» 12510 Pelawat Tahun Ini
» 131818 Jumlah Keseluruhan Pelawat